Turist eller inte turist, det är frågan

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla mig för när jag besöker ön. Turist, besökare, besökande släkting, f.d Visbybo eller något annat. I gotlänningarnas ögon är jag troligtvis väldigt mycket en turist.

För mig är Gotland vila och avkoppling, här laddar jag batterierna inför kommande läsår. Kanske är det just för att jag har varit här så många gånger som jag kan njuta och koppla av till fullo.

Enligt Wikipedia så är en turist en person som befinner sig på annan plats än denne är folkbokförd på och som dessutom har resan som syfte. Turism däremot specificerar ordet lite mer och har vissa undantag såsom t.ex. affärsresande och besökare av vänner och familj då dessa inte tillför turistnäringen så mycket.

Nåväl, vad jag vill komma fram till är att jag själv inte riktigt känner mig som en turist när jag är här och därför inte heller gör de mest ”turistiga” saker som en ”äkta” gotlandsturist gör. Vill du som läsare veta mer om t.ex. Kneipbyn, Lummelundagrottan osv. så finns det tyvärr inte information här. Jag har dock mina favoriter som jag beskrev i ett tidigare inlägg, som jag återkommer till varje år.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s