Tidig morgon på Arlanda

Tidigt i söndags morse steg vi upp, förväntansfulla och ressugna, redo att åka till Samos. En dimmig, fuktig sommarmorgon, 15 grader varmt. 04.29 var vi ute på motorvägen, före planerad tid, ett otroligt framsteg.

Redan utanför terminal 5 kunde vi avläsa vilket myller av människor det troligtvis var inne i terminalen. Taxibilar, bussar och privata chaufförer trängdes om utrymmet i de små parkeringsfickorna. Inne i hallen ringlade sig köerna fram både till ”self-check-in-maskinerna”, till ”drop-off-zones” och till säkerhetskontrollen. Vi hade som tur var checkat in hemifrån så vi slapp i alla fall en av köerna.

Väl innanför säkerhetskontrollen var det dags att ställa sig i kö till forexkontoret för att hämta ut beställd valuta. Omkring kl 06.00 kunde vi äntligen koppla av genom att gå till favoritbutiken, pocketshop, och shoppa semesterläsningen. Det är en härlig känsla att gå runt bland böckerna, vetskapen om att tid kommer att finnas till att läsa ett par, kanske flera böcker, är så lyxig. Innan boarding hann vi även med att avnjuta en varm beagle och en cappuccino på Starbucks Coffee. 

FB_IMG_1438015769605

06.50 var det dags, äntligen; ”Vi ber alla resande till Samos att gå till gate 7”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s