De praktiska bestyren på och under resan till Krakow

Två härliga dagar i Krakow går att fylla med alla möjliga aktiviteter såsom guidade promenader, bussturer, museer osv. I varje gathörn står vänliga guider som vill hjälpa dig att få ut så mycket som möjligt av din vistelse. Vi valde dock bort att bli underhållna och istället flanerade vi omkring  i staden på egen hand och bara njöt av nya miljöer, dofter och smaker. Vi var där för första gången och ville göra våra egna upptäckter.

Vi flög dit på torsdagskvällen och hem igen på söndagens morgon. Mellan flygplatsen och hotellet T/R hade vi förbokat en taxi genom Shuttledirect. Vi hade beställt en bil men fick åka i en stor och bekväm minibuss. Chaufförerna både till och från hotellet var fantastiska och vi fick mycket information om Krakow, speciellt på vägen till hotellet.

Vi bodde på Hampton By Hilton vilket var ett jättebra hotell men tyvärr låg det ca 45 minuters promenadväg från gamla stan. Det gjorde egentligen inte så mycket på dagen då det var skönt att promenera och dessutom fick vi uppleva andra delar av staden än turiststråken. Men att bo så långt utanför staden inbjöd inte direkt till spontana inhopp på hotellet för att, ja ni vet, gå på toaletten, hämta en varmare tröja och en timmes vila så det gällde att vara lite mer planerad. Vi tog taxi på kvällarna när vi vill äta middag i gamla stan eller i de judiska kvarteren, det kostade inte mer än 25 Złoty.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s