Grekland – Samos

Jag och vår dotter besökte Samos, Kokkari, under två veckor sommaren 2015, mellan den 25 juli – den 9 augusti. Det tar inte mer än max 4 timmar att flyga till Samos från Stockholm, det är fantastiskt hur man kan förflytta sig till något så underbart på så kort tid.

Den svenska sommaren visade sig inte från sin bästa sida och vi bestämde oss för att åka iväg till varmare breddgrader. Grekland hade stått på min önskelista länge så Grekland fick det bli. Varför det blev just Samos och Kokkari var dels priserna men även beskrivningen av Kokkari på nätet. Vi ville åka till en liten grekisk by som fortfarande var genuint grekisk och relativt lugn vad gäller nattlivet och Kokkari stämde in på den beskrivningen. Vi ångrar oss inte!

SAM_7067

Kokkari fotograferat från hamnen

I Kokkari hittar du vackra hus, små gränder, vänliga människor, tavernor längs med stranden, flera badvikar både i och runtomkring Kokkari, underbart god mat och dryck, pergolas, fiskebåtar, smala trappor med lerkrukor i olika storlekar, olivträd och allt det där vackra som du kan tänka dig när du tänker på Grekland.

SAM_7057

Vita hus med blå fönsterluckor – kan det bli mer grekiskt än så?

SAM_7196

Bord med havsutsikt finns längs med hela stranden och piren

SAM_7167 SAM_7051

SAM_6811

Kvällssolen lyser över Kokkari

SAM_6830 SAM_6844

Om du inte tycker om katter så kanske du inte ska välja just Samos, där är katter överallt och de kommer gärna till ditt bord när du sitter och äter. De hoppar inte upp på bordet eller i ditt knä men de sitter nedanför dig och stirrar på dig med bedjande ögon, som kattvän är det väldigt svårt att gå obemärkt förbi. Vi köpte kattmat på supermarket som vi delade ut på vår kvällsrunda. Många turister gjorde likadant och det står små mat- och vattenskålar lite här och där att fylla på.

SAM_6858

SAM_6857 SAM_7115

Vill du läsa mer om vår resa så hittar du fler inlägg här:

Reseguide till Samos och Kokkari (skrevs innan resan)

Tidig morgon på Arlanda

En turists mardröm

Sen ankomst

Road trip på Samos

Hotell La Plage i Kokkari

Fyra favoriter i Kokkari